Как се разработва хазартен бизнес за милиони

Как се разработва хазартен бизнес за милиони

Efbet е безспорен хит сред българските почитатели на онлайн залозите. Платформата предлага изобилие от атрактивни услуги, съчетавайки по умел и вълнуващ начин спортните залагания и казино игрите. Как се зароди идеята за бранда, през какви етапи премина и кое бе ключовото за развитието ѝ, отговорите на тези и куп други въпроси бяха дадени от собствениците на Ефбет – Цветомир и Боян Найденови.

Създателите на марката споделят, че са в бизнеса още от 90-те години на миналия век. Преминали са през всички иновации и революционни технически средства, за да допринесат максимално за изграждането на успешен бранд. Първоначалният старт на семейния бизнес е бил в съвсем малки размери. Залозите са се уреждали между приятели, след това започнали да приемат хартиени талони, върху които били изписани мачовете и крайните знаци чрез цветни флумастери.

Цветомир Найденов заявява, че миналото и настоящето са преплитат. Разликите са осезаеми, но целта и в двата случая е била една и съща – приемане на залози и оповестяване на крайния резултат. Същината обаче се корени в начина, по който се поднася информацията в наши дни. Разполагаме с обилни данни за всеки двубой, следим развитието на всеки сблъсък на живо, а ако случайно сме пропуснали окончателния резултат, може да го научим в интернет.

От кухнята на сайта научаваме за тогавашния подход, използван за разгласяване на резултатите. Всяка сутрин са очаквали информация от радиото на BBC, което точно в 6:55 е оповестявало изходите на мачовете от първа до четвърта английска дивизия. В случай, че този момент бъде пропуснат, имали още два шанса да научат резултатите. След като запишели всички изходи на хартиен носител, ги закачали на видимо място в наземния пункт.

След бумът на онлайн залозите на Острова, създателите на продукта започват все по-усилено да черпят знания от чуждестранните сайтове. Така, през 2003 г. семейството обсъжда идеята за разработване на уеб платформа, в която могат да се приемат спортни залагания. Проектът бива реализиран три години по-късно под наименованието Balkanbet. През 2011 г. името се сменя на Ефбет, а след две години букмейкърът се превръща в първия узаконен от държавната комисия.
Боян и Цветомир заявяват, че са работохолици и обичат заниманието си, тъй като е свързано с любимото им хоби – “Цар футбол”. И двамата са фенове на ЦСКА от невръстна възраст, а по този клуб ги е запалил баща им. В свободното си време посещават футболни мероприятия, а дори Цветомир е главен акционер в учреденото през 2016 г. дружество – ЦСКА 1948.
Освен това инвестират сериозни средства в българския спорт, подкрепяйки над 100 футболни клуба, баскетболната, боксовата и волейболната федерации, както и отделни индивидуални спортисти. Според тях това е правилният план за реинвестиция, тъй като доброто ниво на родния спорт ще доведе до още по-щедра програма и по-голям интерес към платформата.
Следващата крачка в развитието на Ефбет са електронните спортове. Скоростният темп на развитие и огромната им аудитория ги превръщат във все по-търсен продукт за залагане
Какви са другите планове за разрастването на компанията и ще успее ли да се наложи на европейската сцена, може да научите от следното интервю: efbet.novini.bg/interview/

4.7/5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Други новини
Ново от Winbet: Специални пазари за европейското първенство
Winbet предлага поредния вълнуващ бонус за своите клиенти! В периода 08.06 – 11.07.2021 г. ще имате възможността да се възползвате
20.00 лв за 20.00 лв как да получите безплатен залог от Winbet за мачовете от Евро 2020
Евро 2020 вече започна, изненадващите резултати не закъсняха, но част от фаворитите свършиха своята работа в първия кръг на надпреварата.
С Winbet Евро 2020 Minijack имате шанс за 5000.00 лв. джакпот всеки ден
Добри ли сте в познаването на точни резултати на футболни срещи? Ако да, то тогава ЕВРО 2020 MINIJACK е точно