Собствениците на Efbet с официално становище по повод попадането им в разширения списък по "Магнитски"

Собствениците на Efbet с официално становище по повод попадането им в разширения списък по

Фамилия Найденови, собственик на популярния български букмейкър Efbet, входира документи до четири национални институции по повод присъствието им в списъка, свързан със санкциите по закона „Магнитски“. Въпреки прекратените отношения на всякакво ниво между Найденови и Васил Божков, ретроспективният характер на списъка обхваща последните 5 години, което е и причината фамилията да бъде вписана там.

От година и три месеца фамилия Найденови е прекратила всякакви отношения с лица, засегнати по закона „Магнитски“. Припомняме, че собствениците на Efbet бяха главни инициатори на действия с цел уличаването на Васил Божков в редица тежки законови нарушения.

Интересен факт е това, че много имена в лицето на действащи съдружници на санкционираните към момента лица или такива, които са имали общо с тях в по-близък период, отколкото фамилия Найденови, до сега не са попаднали в списъка.

Във връзка с горепосочените от фамилията факти чрез официално становище, Найденови входираха документи до следните държавни институции: Министерство на финансите, НАП, ДАНС и Министерски съвет. Позицията на фамилия Найденови описва случилото се като „тревожен сигнал“ за върховенството на закона в България. Собствениците на Efbet са възмутени от факта, че достойното отстояване на гражданска позиция във връзка с действията им към Васил Божков се оказва така, че в момента се обръща към тях.

„Борбата ни не е само за изчистване на нашите имена и репутация – това са действия за отстояването на принципите на гражданското общество в България“ – така завършва официалното становище на Стефан, Боян и Цветомир Найденови.

4.7/5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Други новини
Права Колонка за деня, 19.09.2021
Уест Хям – Манчестър Юнайтед Представилият се страхотно през изминалия сезон отбор на Уест Хям приема на „Лондон Стейдиъм“ Манчестър
Winbet с нов бонус – Футбол Специални!
Букмейкърът Winbet стартира ново атрактивно предложение за своите потребители – „Специални пазари“. Всяка седмица от 09.09.2021 до 31.12.2021 г. компанията
Вижте кои телевизии ще излъчват Лигата на Конференциите
На 16-ти семтепври, четвъртък, ще стартира същинската част в новосформирания турнир на УЕФА Лигата на Конференциите. България ще бъде представяна
Efbet
Efbet

Вземете своят начален бонус сега !

200 лева бонус от Ефбет

Winbet
Winbet

НАЧАЛЕН БОНУС СПОРТ!

200 лева от Winbet

Palms Bet
Palms Bet

Вземете своят начален бонус сега !

200 лева бонус от PalmsBet