Неконтролируемата игра в сайтове за онлайн залози

Неконтролируемата игра в сайтове за онлайн залози
Споделете във :

Хазартът може да доведе до редица лични проблеми, но пристрастяването може да се случи на всеки. Никой не може да предвиди кой и как ще развие „абстиненция“ към честите онлайн залози.

Дейността на всеки играч може да варира от частично или пълно въздържание за голям период от време, до стигане до т. нар. „проблемен хазарт“.

Фактори, влияещи върху неконтролируемите онлайн залози

Честата игра на хазарт се превръща в проблем, когато не може да бъде овладяна и пречи на финансите, личните отношения и социалното поведение на всеки човек. По важното в случая е, че самият индивид може да не осъзнае, че вече е достигнал до болестно състояние, което подлежи на терапия.

Много потребители, които по-късно развиват зависимост към честите и неконтролируеми онлайн залози се смятат от останалите за отговорни и надеждни хора. Но, постепенно някои фактори могат да доведат до промяна в поведението на играчите, прекарващи част от своето време в хазартните сайтове. Такива обстоятелства могат да включват:

 • пенсиониране;
 • травматични състояния;
 • стрес, свързан с работата;
 • емоционални проблеми, като депресия или тревожност;
 • самота;
 • наличието на други зависимости;
 • наличието на фактори от обкръжението – въздействието на приятели или повече налични възможности за игра;

Странични ефекти от „проблемния хазарт“ и непрекъснатите онлайн залози

Сайтове за онлайн залози 1

Проучванията сочат, че хората със склонност към една зависимост може да са изложени на по-голям риск от развитие на друга. Генетичните и неврологичните фактори също могат да изиграят своята роля.

Някои хора, които преживяват т нар. „проблемен хазарт“, имат проблем с алкохола или наркотиците, вероятно поради своето предразположение към пристрастяване.

Също така, употребата на някои лекарства е свързана с по-висок риск към извършването на непрекъснати и неконтролируеми онлайн залози.

Допълнителните пороци, които са различни от хазарта, могат да възникнат и в стремежа да се намалят негативните чувства, породени от честата игра. Въпреки това, интересното е, че някои хора, които залагат, никога не изпитват друга зависимост.

Някои фактори увеличават риска за развиването на проблеми с хазарта. Те включват:

 • състояние на депресия, тревожност или разстройства на личността;
 • други зависимости, сред които наркотици или алкохол;
 • използването на някои лекарства, например, като антипсихотици и др.
 • сексуални проблеми, тъй като е по-вероятно „проблемният хазарт“ да засегне мъжете, отколкото жените;

Абстиненцията на неконтролируемите онлайн залози

Пристрастяването към хазарта е изтощително състояние, което води до депресия и дистрес.

За някои потребители, честите онлайн залози са еквивалентни на приема на наркотици или алкохол. Хазартното поведение променя настроението и поведението на човека.

Когато човек свикне с това чувство, той продължава да повтаря своите постъпки, опитвайки се да постигне определен ефект, въпреки честите неуспехи.

При други зависимости, като алкохола, например, нарастващото количество е необходимо, за да се постигне състоянието на еуфория.

Пристрастеният към хазарта трябва да залага повече, за да получи своята „доза наркотик“, причиняваща му приповдигнато настроение. В някои случаи, такива потребители продължават, въпреки загубите си, мислейки, че ако продължат със своите онлайн залози ще спечелят обратно загубените пари.

4.7/5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Други новини
Реакциите след седмата „ЗЛАТНА ТОПКА“ в колекцията на Меси
Очакваното от мнозина се случи – Лионел Меси спечели „Златанта топка“ за седми път в кариерата си, въпреки че през
10 отбора от Европа се класираха за Мондиал 2022. Вижте детайлите за баражите
Квалификациите от зона Европа за Мондиал 2022 в Катар вече приключиха. 10 отбора от Стария континент намериха място директно на
Мбапе и Холанд са все по-близо до Реал Мадрид
Трансферите на Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд в Реал Мадрид са вече почти договорени – това твърди журналистът Едуардо Инда.
Efbet
Efbet

Вземете своят начален бонус сега !

200 лева бонус от Ефбет

Winbet
Winbet

НАЧАЛЕН БОНУС СПОРТ!

200 лева от Winbet

Palms Bet
Palms Bet

Вземете своят начален бонус сега !

200 лева бонус от PalmsBet